Net1 logo.

VPN

VPN - ditt privata nätverk

Är din kritiska kommunikation säker?

I takt med att ny teknik etableras i våra verksamheter börjar effekterna av den digitala utvecklingen märkas långt bortom effektivisering. Det innebär att du i högre grad kan dra nytta av outnyttjade resurser, som hittills inte varit ekonomiska att erbjuda marknaden, eller samordna redan tillgängliga resurser på nya innovativa sätt. I det långa loppet kommer alla branscher att präglas av digitaliseringen och den som inte hittar ett sätt att anpassa sig kommer snabbt att hamna i bakvattnet i konkurrensen med andra verksamheter som hittat mer agila och digitala arbetssätt.

Framöver kommer vi även att se hårdare regler och krav, särskilt för samhällskritiska verksamheter, om ökad kontroll och säkerhet – något som förutsätter att du i högre grad arbetar digitalt.

Dagligen drabbas företag av överbelastningsattacker, dold avlyssning och intrångsförsök. Trenden är tydlig och hotbilden påverkar alla typer av nätverk. I takt med att företag nu använder alltfler M2M-lösningar för att mäta, övervaka och styra olika processer, blir även riskerna med att koppla upp sig allt tydligare och mer kritiska. Och frågorna kring säkerhet och stabilitet allt viktigare. Ett sätt är att säkra nätverken är att använda en VPN-lösning.

VPN – virtuellt privat nätverk

VPN, virtuellt privat nätverk, skapar en säker förbindelse genom ett privat nätverk som är helt separerat från all annan trafik. På så sätt kan du skapa en säker anslutning hela vägen från ditt interna företagsnätverk till uppkopplade enheter i fält. VPN lämpar sig därför utmärkt för överföring av affärskritisk kommunikation mellan maskiner.

Med vårt VPN kan du skapa en helt separat nätverksförbindelse mellan sensorer och industriell utrustning på ett snabbt, enkelt och säkert sätt. Genom att erbjuda managerbar datauppkoppling åtar vi på Net1 oss även ett utökad ansvar ifråga om drift, underhåll och åtgärd för att säkra din datauppkoppling.

Vi hjälper dig med säkra, skalbara och stabila IT-lösningar. Kontakta oss för ett möte.

Kontakta oss för mer information

Karta.

Läs artikeln

Vårt nät är idealiskt för IoT-applikationer

Läs mer

Den här sajten använder kakor.

Net1 använder cookies för att se till att du får bästa möjliga användarupplevelse och för att kunna leverera skräddarsydda erbjudanden till just dig. Läs mer om hur vi använder kakor här.