Ring oss 0774 - 42 42 43

Om Net1

Idag kan allt från elförsörjning till mjölkproduktion styras med hjälp av kommunikation via nätet. Men i takt med att vår uppkoppling blir allt mer affärskritisk blir också kravet på robust och stabil uppkoppling högre. På Net1 vill vi att alla ska kunna ta del av säker kommunikation, oavsett vilken verksamhet man bedriver eller var i Sverige man befinner sig. Nedan följer de främsta fördelarna med att välja bredband från oss.

Sveriges största 4G-täckning

Sverige är ett stort och fantastiskt land, men långt ifrån alla har tillgång till bra uppkopplingsmöjligheter. Där kommer Net1 in i bilden. Med en täckning på hela 95% av Sveriges yta och 99,8 % av befolkningen är vi den leverantör som täcker störst del av vårt avlånga land, från norr till söder. Med 450 MHz-bandet täcker vi de geografiska områden där varken 2G, 3G eller 4G på 900 MHz-bandet når fram – så pass bra att det fick utmärkelse för bästa 4G-nät för M2M i Sverige av Induo. En ledarpinne vi är mycket stolta över att äga. Testet utfördes under våren 2016 och innefattade hastighetstest, både inomhus och utomhus, täckning och tillgänglighet, totalerbjudande och pris. 

0% smartphones, 100% datatrafik

Idag kopplar vi upp allt fler enheter mot nätet. När många kopplar upp sig mot ett och samma nät blir belastningen stor, och trafiken kan utsättas för störningar och problem. Hos oss slipper kunderna samsas om plats med andra operatörers kunder. Hela vårt nät används nämligen enbart till bredband – vi har inga smartphones som proppar igen trafiken. Det gör att vi kan erbjuda stabila datauppkopplingar med hög tillgänglighet och kommunikation som verkligen fungerar.

Robust och driftsäkert nät

Tack vare att vi använder Teracoms rikstäckande infrastruktur har vi ett driftsäkert nät av högsta klass.

Teracoms höghöjdsmaster är unika, och de ansvarar bland annat för SVTs, Sveriges Radios och svenska försvarsmaktens driftsäkerhet. Vid störningar fungerar dieselaggregat backup och ser till att systemet får ström, även vid elavbrott. 450 MHz-bandets vågutbredningsegenskaper möjliggör även ett glesare nät med färre basstationer, vilket i sin tur ger goda förutsättningar för skydd mot elkraftsbortfall.

Den pålitliga uppkopplingen har gett oss många kunder inom energi, blåljus, militär och räddningstjänst där säker kommunikation är av högsta vikt. Vårt nät används till allt från att fjärrstyra, mäta, övervaka och koppla upp betallösningar till mer avancerade datanättjänster som VPN och backup lösningar  – Gemensamt för alla är att de värnar om sin affärskritiska uppkoppling och vi vill ge den bästa möjliga förutsättningar.

450 MHz växer inom nya användningsområden

Under de senaste åren har Net1 gått från att främst vara ett alternativ för företag och personer med begränsade täckningsmöjligheter till att även växa inom M2M och säkerhet. Genom det driftsäkra 450- MHz-bandets vågutbredningsegenskaper som möjliggör ett glesare nät med färre basstationer, kan vi erbjuda stabil uppkoppling till både dig och dina maskiner.

M2M skapar utveckling i alla branscher

M2M och IoT-tjänster tar över och effektiviserar en allt större del av våra verksamheter. Men utan tillgång till fast nät blir en mobil uppkoppling en förutsättning för att kunna bedriva kommunikationen mellan maskinerna. Vi erbjuder mobila M2M-lösningar som passar alla, och med obegränsad data till ett fast pris utan bindningstid slipper du fundera över fakturan. Ladda ner vår guide till rätt M2M-uppkoppling.

"För våra kunder är det viktigt att datauppkopplingen fungerar även vid strömavbrott eller om en kabel grävs av"

Med allt mer affärskritisk data i omlopp ökar också på kraven på uppkoppling. Genom att komplettera sin primära uppkoppling med en redundant lösning ger du din affärskritiska uppkoppling en viktig reservkapacitet. Skulle till exempel fiberkabeln råka grävas av kan fiberanslutningen säkras upp med en sekundär mobil uppkoppling. På samma sätt kan en primär mobil uppkoppling säkras genom att använda en sekundär uppkoppling från en annan leverantör. Net1s bredband är ett bra alternativ, både som primär eller sekundär lösning.

Lösningar för alla

Vi på Net1 är stolta över vårt breda kundomfång med allt från teknikföretag och lantbruk, till stora energibolag och räddningstjänst. Oavsett om det handlar om kommunikation mellan människor eller maskiner ser vi till att hitta lösningar för alla, och genom åren har vi samlat på oss mängder med erfarenhet. Det är också den erfarenheten som lägger grunden för vår utveckling och att vi kan fortsätta leverera drift- och kvalitetssäker uppkoppling även i framtiden.

Läs mer om vår organisation.

Kontakt

Har du en fråga eller vill veta mer om vårt erbjudande? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.
 

Netett Sverige AB

Organisationsnummer: 556773-3091
Adress: Åsögatan 108, 11829 Stockholm