Teracom Mobil logo.

Nyheter

Privat 4G-nät – vägen till nya kunder

Publicerad: 16 december 2016

Författare: Michael Lindsley

Är du beroende av kundens uppkoppling för att kunna leverera din tjänst, men nekas åtkomst till kundens nätverk? Det är en utmaning allt fler tjänsteleverantörer står inför. Med ett privat 4G-nät har du en alternativ uppkoppling för din tjänst och slipper därmed riskera att förlora viktiga affärer.

Är uppkoppling en del av din tjänstepaketering?

Idag jobbar många företag med att leverera tjänster och produkter som behöver kopplas upp mot Internet. Samtidigt ökar medvetenheten om hur uppkopplade enheter utgör en säkerhetsrisk för dataintrång. Det har lett till att många företag har höjt restriktionerna kring att låta externa parter få åtkomst till det egna nätverket.

En annan kritisk aspekt är enheternas integration med kundens befintliga IT-miljö. Att ansluta fler enheter till kundens nät är något den interna IT-avdelningen många gånger ställer sig kritisk till, då externa enheter både ökar belastningen och komplexiteten i det den befintliga IT-miljön.

Ett vanligt exempel är när en större återförsäljningskedja köper in en tjänst från en mindre leverantör, men nekas åtkomst till det lokala nätverket i kravställningen från kunden. För att inte tappa affären måste du som leverantör därför kunna erbjuda en alternativ uppkopplingslösning som tillåter dig att leverera dina tjänster och samtidigt som du uppfyller kundens krav.

Lösningen – privat 4G-nät

Ett sätt att ta sig förbi nätverkshindret är erbjuda en egen infrastruktur, helt separerad från kundens med hjälp av ett privat 4G-nät, som en del av tjänsten. Ett privat 4G-nät är helt fristående från både kundens och det publika nätet, vilket gör att du säkert och enkelt kan leverera dina tjänster helt oberoende av tillgång till kundens uppkoppling. Samtidigt behöver kunden inte oroa sig för att det egna nätverket ska drabbas av intrång, virus eller överbelastningsattacker på grund av dina system eller tjänster.
En ytterligare fördel med privat 4G-nät är att uppkopplingen kan optimeras mot dina behov, vilket gör att du heller aldrig behöver oroa dig för att kundens nätverk inte har tillräckligt bra kapacitet eller på annat sätt inte uppfyller kraven för just din tjänst.

Tidigare har vi skrivit om Mät- och Laserteknik  som tack vare eget privat nätverk kan leverera avancerad IoT-mätutrustning till sina kunder. MLT är ett bra exempel på en leverantör som skulle vinna på att kunna erbjuda ett privat 4G-nät som en del av deras tjänstepaketring.

En kostnadseffektiv helhetslösning

Net1 har hjälpt många kunder att sampaketera privata 4G-nät som en del av större tjänstepaket. Våra tjänster är skalbara och flexibla, från några enstaka anslutningar upp till flera tusen, och kan enkelt anpassas utifrån varje kunds behov. Det gör att en privat 4G-lösning från Net1 blir kostnadseffektiv, säker och lätt att hantera.

Med våra lösningar kan du fortsätta leverera till dina befintliga kunder, oavsett hur deras egen infrastruktur ser ut eller förändras, samtidigt som du skaffar nya affärsmöjligheter.

Behöver ditt företag en van och lyhörd samarbetspartner för att kunna optimera sin tjänsteportfölj? Net1 hjälper dig gärna att ta fram förslag på sampaketeringar.

Vill du veta mer? Ladda ner produktbladet!

Relaterade nyheter

Du kanske även är intresserad av


Den här sajten använder kakor.

Net1 använder cookies för att se till att du får bästa möjliga användarupplevelse och för att kunna leverera skräddarsydda erbjudanden till just dig. Läs mer om hur vi använder kakor här.