Teracom Mobil logo.

Nyheter

Säkra betalningen - äg din egen uppkoppling

Publicerad: 20 augusti 2017

Författare: Helena Strandmark

För närvarande råder en veritabel explosion av pop-up-butiker och shop-in-shop-koncept. För att inte tala om alla food trucks. Flexibilitet och mobilitet är de gemensamma nämnarna och den ökande digitaliseringen medför även en förbättrad kundupplevelse. Så vad måste du som butiks- eller restaurangägare tänka på när man väljer uppkoppling för en tillfällig placering av verksamheten?

Tre flexibla koncept som tar täten

Begreppen butik och restaurang har alltså blivit allt bredare, vilket ställer helt nya krav på dig som driver verksamheten. Den nya generationens butiker och restauranger är dock helt beroende av att ständigt ha fungerande uppkoppling för att ta betalt. Idag görs hela 80 procent av all betalning genom transaktion med kort. Förlita dig inte på någon annan för att kunna ta betalt – äg din egen uppkoppling!

    • Så du ska öppna pop-up-butik? Tillförlitlig och stabil tillgång till nätet är i så fall en förutsättning för den mobilitet som krävs för att du ska kunna ta betalt. Många gånger behövs även uppkoppling för musik, sociala medier och kontroll av lagerstatus. Ta därför alltid reda på vilka uppkopplingsalternativ som finns där du slår upp din pop-up-store. Är den tillräckligt driftssäker? Och har du ens har tillåtelse att använda det nät som finns där. T ex pop-up-butiken kommer att flytta runt mellan olika lokaler eller köpcenter är det oftast smidigare med en mobil uppkoppling jämfört med att förlita sig på olika alternativ.
    • Har du fått erbjudande om att öppna en shop-in-shop? Det är ett bra sätt att skapa intresse omkring dina produkter och varumärke och innebär även fördelar genom delade kostnader. Gällande uppkoppling är det dock inte alls säkert att din shop-in-shop får tillgång till butikens eget nätverk oftast av IT-säkerhetsskäl. Främst behövs uppkoppling till betalterminalerna, men om du har en egen app som du vill att kunden ska ladda ner och använda i butiken, vill du kanske kunna erbjuda gratis wifi. Digitala butiksskyltningen blir allt vanligare och behöver även den uppkoppling för snabba uppdateringar.
    • Om du har en food truck är du kanske en uppåtsträvande kock som vill göra ditt namn och varumärke kända för gemene man. Eller så vill du bara göra bra affärer – food trucks har på sistone blivit omåttligt populära. Men om du ens ska kunna ta betalt är mobil uppkoppling till betalterminalen ett måste. Se därför till att välja en leverantör med gott renommé när det gäller täckning så att du är garanterad uppkoppling var du än befinner dig.

Oavsett vilket mobilt butiks- eller restaurangkoncept som du planerar, så ska dina förutsättningar för att kunna ta betalt inte vara beroende av någon annan. Se istället till att du äger din egen uppkoppling. Ett företag som ökade sin försäljning genom göra just det är Ticketmaster som både säljer och scannar biljetter med en flexibel och mobil bredbandsuppkoppling från Net1. Läs mer om hur Ticketmaster ökade försäljningen.

Stabil och säker uppkoppling

Så vad har dessa trendande fenomen gemensamt? Jo, de ställer helt nya krav på uppkopplingen. Vilka krav ska du då ställa på din uppkopplingsleverantör och vad är viktigt att tänka på? Svaren får du i vår M2M-guide.

Relaterade nyheter

Du kanske även är intresserad av


Den här sajten använder kakor.

Net1 använder cookies för att se till att du får bästa möjliga användarupplevelse och för att kunna leverera skräddarsydda erbjudanden till just dig. Läs mer om hur vi använder kakor här.