Om Net1

Sveriges största 4G-täckning

Vårt nät - ryggraden i vår affär

Vår infrastruktur är separerad från andra operatörers och baserad på samma som Sveriges radio och TV. Det gör att vi kan erbjuda våra kunder ett robust och säkert nät som är dedikerat till Net1s datakunder. Vi har Sveriges tryggaste bredbandsnät både för privatpersoner och företag över hela Sverige.

Sveriges största 4G-täckning

Sverige är ett stort och fantastiskt land, men långt ifrån alla har tillgång till bra uppkopplingsmöjligheter. Där kommer Net1 in i bilden. Med en täckning på hela 95% av Sveriges yta och 99,8 % av befolkningen är vi den leverantör som täcker störst del av vårt avlånga land, från norr till söder. Med 450 MHz-bandet täcker vi de geografiska områden där varken 2G, 3G eller 4G på 900 MHz-bandet når fram – så pass bra att det fick utmärkelse för bästa 4G-nät för M2M i Sverige av Induo. En ledarpinne vi är mycket stolta över att äga. Testet utfördes under våren 2016 och innefattade hastighetstest, både inomhus och utomhus, täckning och tillgänglighet, totalerbjudande och pris.

Net1 ägs i sin tur av ice group, en internationell mobiloperatör. För mer information om koncernens alla bolag klicka här.

 

Vi har något unikt

Genom att använda 450 MHz-bandet med dess unika egenskaper har Net1 störst 4G yttäckning i Sverige.

Nu har vi lanserat ”Managerbar datauppkoppling” där vi åtar oss ett utökad ansvar för drift, underhåll och åtgärd för datauppkopplingen. Vi vet att en fungerande datauppkoppling är kritisk och i många fall helt avgörande för många verksamheter.

Datauppkopplingen måste inte bara fungera, den måste också vara säker, dvs företagets interna information, vill man behålla internt.

Vi ser en tydlig trend på marknaden att fiber och 4G kommer vara de två framtidssäkra och kostnadseffektiva teknologierna jämfört med Radiolänk, Satelit, GPRS och ADSL. Därför har vi utvecklat redundanta lösningar där fiber och 4G är den gemensamma bäraren för en stabil och säker datauppkoppling.

Vi är inne i en stadig tillväxtfas och söker nya, unga talanger inom teknik och produktutveckling som kan hjälpa oss att fortsätta utvecklas. Är du intresserad, skicka din ansökan till rekrytering@net1.se

Vi vill alltid bli ännu bättre!

 

Linus Jönsson

VD Net1

linus@net1.se