Är din router osäker, är hela systemet osäkert

IT-miljön på ditt företag är inte säkrare än den svagaste länken i kedjan. När olyckan är framme och IT-miljön får intrång, är problemet oftast ett resultat av att hårdvaran inte blivit testad tillräckligt.

Dålig IT-säkerhet kan vara en dyr affär, enligt PwC-revisionsbolaget kostar det företag i genomsnitt 1 200 000 kr varje gång de hackas. 64% av de tillfrågade företagen rapporterade att de någon gång under de senaste 12 månaderna blivit utsatta för någon form av cyber attack.

Här är din verksamhet som mest sårbar

Brott gjorda mot IT-miljön uppstår oftast vid slutpunkter, så som routrar, skrivare och mobiltelefoner som vistas i IT-miljön. Det är här det är det är som enklast för hackare att ta sig in och infiltrera IT-systemen. Välj därför istället en M2M-industrirouter med ständiga uppdateringar där mjukvaran filtrerar ut alla säkerhetshål. Vi testar alla våra routrar för att uppfylla högsta standard.

Om det bara finns en svag länk i kedjan kan den utnyttjas och IT-miljön riskeras. Av den anledningen är det viktigt att alla slutpunkter säkras. Det bör därför vara självklart att detta är något man går igenom varje gång man ska välja hårdvara. Även om det kan vara attraktivt att välja billigare maskinvara när man kollar på prislappen, så kommer det att bli ännu billigare i längden att välja rätt hårdvara från första början.

Net1 tar ansvar för din router

Till skillnad från övriga operatörer tar vi ansvar för hela din IT-lösning och säkrar hela kedjan ner till routern. Med andra ord kommer du aldrig att hamna i en sits där någon tagit sig in i er IT-miljö.

Alla våra routrar har genomgått omfattande kvalitetstest för att säkerställa högsta möjliga IT-säkerhet för våra kunder. Kontakta oss antingen på 0774 - 42 42 44 eller igenom kontaktformuläret här under om du vill veta mer.

Här under kan du även se vilka M2M-industriroutrar vi erbjuder för att säkra era IT-miljöer.

Digi WR21

Instegsrouter för användning inom Energi, Vatten/Avlopp, Säkerhet och Butiksmiljöer. 

3995 :-

Digi WR31

För krävande industriellt bruk, fjärrstyrning, övervakning av infrastruktur och applikationer.

5995 :-

Digi WR44

För företag med höga krav inom Energisektorn, Vatten/Avlopp, Säkerhet och Butiksmiljöer.

6995 :-

Virtual Access GW3300

Router som tål mycket stötar och vibrationer, dubbla radiomoduler för snabb fallback.

8995 :-

Digi WR44R

En extra ruggad router för Energisektorn, Vatten/Avlopp, Säkerhet och Butiksmiljöer.

9995 :-

Garderos R-7700

Ruggad router för energiövervakning med dubbla radiomoduler för paralella uppkopplingar.

10495 :-

Infrastruktur hackades

Det är väldigt viktigt att säkra sin endpunkter (routrar). Vi testar alla routrar innan vi sänder ut dem för att öka säkerheten. Vi arbetar bara med de bästa leverantörerna som ständigt uppdaterar mjukvara för högsta möjliga säkerhet.

Läs mer om hur lätt infrastruktur kan hackas.

500 000 routrar hackade

Din kritiska kommunikation är så viktig att du bara kan använda testade och beprövade routrar för din IT-lösning. Att välja en billig lösning kan bli dyrt i längden.

Läs om hur NyTeknik berättar hur enkelt en kommersiell router kan hackas.

För en säker och stabil lösning

Välj alltid hårdvara som kan fjärrstyras och -uppdateras med den senaste mjukvaran, med detta minskar du riskerna för objudna gäster.

Vi verifierar industriroutrar

Fler och fler av våra företagskunder vill köpa en komplett lösning där de är säkra på att varje länk i kedjan fungerar. Att uppkopplingen måste fungera är ett måste för alla företag idag, det är ett naturligt steg när allt fler enheter blir uppkopplade och utgör kritiska delar av en större process eller flöde. För att säkerställa hög tillgänglighet är det viktigt att även att de robusta industriroutrar man använder måste matchar de högsta kraven.


”Vi vill erbjuda Net1 verifierade industriroutrar till alla företag som en del av en av vår produktportfölj. Vi kommer kontinuerligt att utöka och uppdatera vårt utbud med routrar som genomgått vårt produktteams tuffa verifieringsstester” – säger Linus Jönsson, VD på Net1.

Kraftfull, säker, skalbar och roubust


Vi har satt upp höga krav på de industriroutrar som vi verifierar för Net1s nät. Under de senaste månaderna har Net1s produktteam jobbat hårt med att genomföra ett stort test av industriroutrar och har hittat de som matchar både våra och våra kunders krav.
I den första testomgången ingick ett flertal industriroutrar som på utvärderades utifrån en fyrgradig skala. För att en router ska vara intressant för Net1s tester krävs att enheten är:

    • En kraftfull LTE/4G-router som stödjer kundernas behov av möjlig uppkoppling mot flera olika frekvensband inom LTE samt olika mobila teknologier för kontinuerlig uppkoppling.

 

    • En säker router som stöder flera VPN-protokoll, brandväggar och VLAN/isolering mellan nätverksportar.

 

    • En skalbar router som kan hantera flera funktioner, både för kommunikation med äldre industrienheter (t.ex. serieportar) och med framtida tjänster (t.ex. möjlighet att utveckla applikationer i routern).

 

    • En robust router som klarar våra kunders utmanande miljöer, både gällande klimat och olika installationer. Från enkla betalningslösningar till installationer i skogsmaskiner. (d.v.s. IP-klassning och breda temperaturområden)Åtta verifieringspunkter


Produktteamet använder ett testprotokoll med åtta olika testområden för att utvärdera respektive industrirouter som har kvalificerat sig till certifieringstestet.

1. Generell nätverks-prestandarestanda
2. Prestanda och stabilitet
3. Säkerhet
4. Stöd for Net1s abonnemang och tjänster
5. Multi WAN (möjlighet att ansluta till flera nät)
6. Gränssnittsstöd (Antenner, GPS, Serial)
7. Fjärrkonfiguration
8. Fjärrövervakning

Ökat intresse av fjärrstyrda tjänster


Vi har som vårt mål är att erbjuda kunderna en säker och robust managerad datauppkoppling, där är industriroutrarna en viktig länk för att kunna säkerställa helheten.

Idag är utmaningen att hitta routrar som förutom att vara robusta även uppfyller Net1s krav på fjärrmonitorering. Net1 erbjuder företag tjänster som Managerad Uppkoppling där vi övervakar och managerar företagens datauppkoppling genom Net1s tekniska plattform. För att kunna leverera dessa avancerade tjänster där vi får en realtidsbild med signalkvalitet, tillgänglighet och stabilitet av varje individuell router, är det viktigt att routern är kapabel att leverera denna information till oss.Därför leverar vi endast dessa tjänster till kunder som väljer vår verifierade utrustning.

Våra managerade tjänster  möjliggör förutom övervakning, även avancerad felsökning, uppdatering av programvara och fjärrkonfiguration av routerinställningar. Vi följer hur din utrustning presterar och sparar även historisk data av användning och uppkopplingskvalitet.

Verifieringen ökar tryggheten


Som kund i Net1s nät rekommenderar vi att alltid använda Net1s verifierade routrar för bättre support och säkrare uppkoppling, varför chansa? Oavsett om du bara har ett abonnemang hos Net1 eller köper en avancerade managerad lösning är du trygg i att routern är av hög kvalitet och kan leverera en stabil uppkoppling. Dessutom har vår support gedigen kunskap om alla verifierade routrar. Vilket gör att vi snabbare kan identifiera och lösa eventuella problem.